Ex-NAC | Stijn Vreven is op zoek naar een nieuwe club en zegt een aanbieding uit Nederland in overweging te hebben. [update]

Stijn Vreven heeft na het faillissement van Lokeren geen baan meer. ‘De Indiaan’ is op dit moment op zoek naar een nieuwe club en zegt een aanbieding uit Nederland in overweging te hebben. Zo bevestigt Vreven tegenover het Belgische TV Limburg dat er clubs zijn die hengelen naar zijn diensten. “Ik zit in de wachtkamer, maar ik heb wel een eerste gesprek gehad met een buitenlandse club. We zullen zien of ik daar zal instappen. Nederland? Dat zou zomaar kunnen”, aldus Vreven. Het lijkt er niet op dat Vreven weer in België zal gaan werken. “Iedereen weet hoe het met het Belgische voetbal momenteel is gesteld en er zijn niet meer veel echte profclubs”, refereert hij aan het faillissement van zijn oude ploeg en de financiële problemen die veel andere Belgische clubs hebben. Vreven is zeker geen onbekende van het Nederlandse voetbal: de oud-rechtsback speelde in totaal zeven jaar lang in de Eredivisie bij FC Utrecht, Vitesse en ADO Den Haag. Vanaf 2017 was Vreven twee seizoenen de hoofdtrainer van NAC Breda. In zijn eerste jaar promoveerde hij met de Noord-Brabanders naar de Eredivisie, om zich een seizoen later te handhaven op het hoogste niveau. Toch besloten NAC en Vreven in 2018 om in onderling overleg uit elkaar te gaan. Dit seizoen werkte de markante trainer bij KSC Lokeren, dat op 20 april failliet werd verklaard.

[update 23052020 22:00] Stijn Vreven wordt mogelijk de nieuwe trainer van Roda JC. De voormalig trainer van NAC Breda heeft een eerste gesprek met de club uit Limburg achter de rug. Vreven zei eerder vandaag tegenover het Belgische TV Limburg: “Ik zit in de wachtkamer, maar ik heb wel een eerste gesprek gehad met een buitenlandse club. Nederland? Dat zou zomaar kunnen.” Volgens bronnen binnen Veronica Inside gaat het dus om Roda JC. De Zuid-Limburgers zijn al langere tijd op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer, na het ontslag van Jean-Paul de Jong. Nadat Maurice Verberne op interimbasis de honneurs waarnam, werd René Trost tot het einde van het seizoen aangesteld. Trost stond uiteindelijk in slechts één wedstrijd langs de lijn: na de 4-1 nederlaag bij NAC Breda werd het seizoen afgebroken. De nummer 17 van de Keuken Kampioen Divisie hoopt komend seizoen – al dan niet met Vreven – de weg omhoog weer te vinden na enkele roerige jaren. Een groep ondernemers onder leiding van Roger Hodenius staat op het punt om in de club te stappen en puin te ruimen na het tijdperk-Mauricio García de la Vega: Aleksei Korotaev neemt na drie jaar afstand van zijn aandelen.

Bron: NAC Breda 1912 / TV Limburg / Veronica Inside

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.