NAC Breda wint in oefenduel van Sc Heerenveen: 1-0.

In het eigen Rat Verlegh Stadion in Breda heeft NAC Breda in de campagne ter voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen zojuist een oefenwedstrijd gespeeld tegen SC Heerenveen. Er werd met 1–0 gewonnen. Finn Stokkers kroonde zich tot matchwinner. De aanvaller van NAC zorgde in de 89e minuut voor het enige doelpunt door de bal na een fraaie steekpass van Thom Haye oog in oog met doelman Jan Bekkema in de verre hoek te schieten. In de eerste helft wist NAC een onderhoudende helft op de mat te leggen. Achterin wist het de boel op slot te houden en zelf tot een aantal kansen te komen. Onder andere Sydney van Hooijdonk kon een schot lossen, maar de hoek was dermate lastig dat het moeilijk was deze goed op doel te krijgen. Verder deelde NAC nog wat speldenprikjes uit via onder anderen Robin Schouten, die het zijnet trof. In de rust bleven Huseyin Dogan en Torino Hunte in de kleedkamer achter. Roger Riera en Joshua Bohui mochten in de tweede helft hun opwachting maken. De eerste fase van de tweede helft, drong SC Heerenveen wat meer aan, met wat kleine kansen als gevolg. Na een uur spelen kwamen er elf nieuwe namen in aan Friese kant. Het jeugdige elftal speelde met veel bravoure en wist wat kleine kansjes te creëren. In minuut zeventig verving Finn Stokkers de moegestreden Sydney van Hooijdonk. De spits wist in de 89e minuut de wedstrijd toch nog over de streep te trekken voor NAC. Na een fraaie pass van Thom Haye wist Stokkers koelbloedig af te ronden in de verre hoek. Direct na de aftrap kwam Heerenveen er nog gevaarlijk uit, maar Nick Olij hield zijn doel schoon.
Woensdag (18:30 uur) oefent NAC op het trainingscomplex in Zundert tegen hoofdklasser Baronie.

NAC – Heerenveen 1-0 (0-0) – ’89 Stokkers 1-0
Toeschouwers: 800
Gele kaarten: Haye (NAC), Akujobi en Dresevic (sc Heerenveen)

Opstelling NAC: Olij; Schouten, Van Hecke (’82 Rösler), Rösler (’74 Bel), Mashart; Azzagari, El Allouchi, Haye; Dogan (’46 Riera), Van Hooijdonk (’70 Stokkers) en Hunte (’46 Bohui)

Opstelling Sc Heerenveen: Kroesen; Floranus, Dresevic, Zaal, Woudenberg; Hajal, Akujobi, Veerman; Van Bergen, Ejuke en Van der Heide.

Opstelling Sc Heerenven vanaf minuut 65: Bekkema; Westra, Van der Zee, Nunumete, Offerhaus; Kongolo, Frederiksen, Kjartansson; Driouech, Smit, Boerhout.

Bron: NAC Breda 1912

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.