Ex-NAC | Over Kingsley Boateng, Luka Ilic, James Horsfield, Ashley Smith-Brown en Elson Hooi.

Kingsley Boateng heeft (alweer) een nieuwe club. De aanvaller staat op het punt Ternana op huurbasis voor Fermana te verruilen. De verwachting is dat de deal snel wordt afgerond. Fermana wordt Boateng’s achtste club. Hij begon bij AC Milan en speelde vervolgens voor Catania, NAC, Bari, NK Olimpija (Slovenië), Ternana, Juve Stabia en Siena.

Luka Ilic vervolgt zijn loopbaan in Slovenië. De middenvelder wordt door Manchester City voor één seizoen aan Olimpija Ljubljana verhuurd. De deal wordt naar verwachting afgerond, zodra Olimpija erin geslaagd is Endri Cekici te verkopen. Cekici staat dan weer in de belangstelling van Osijek en Ankaragucu.

James Horsfield heeft zijn nabije toekomst verbonden aan Wrexham AFC. Wrexham komt uit in de National League, onder de League Two het vijfde niveau in Engeland. Horsfield speelde tussen 2016 en 2018 als huurling van Manchester City twee seizoenen voor NAC. Na zijn avontuur bij NAC kwam Horsfield nog uit voor Scunthorpe United en Dundee. In 2019 streek hij op huurbasis al neer bij Wrexham AFC en kwam hij tot drie duels voor die ploeg. Een knieblessure zorgde destijds voor een vroegtijdig einde van zijn seizoen. Nu, na een poos clubloos te zijn geweest en zijn conditie op peil te hebben gehouden bij Wrexham, tekent hij een eenjarig contract bij die club.

Ashley Smith-Brown zit sinds januari zonder club en is sindsdien op zoek naar een nieuwe werkgever. Hij werkte recent een stage af bij Telford AFC en is nu op proef bij Altrincham FC, uitkomend in de National League, het vijfde niveau in Engeland. Na zijn vertrek bij NAC speelde hij achtereenvolgens voor Heart of Midlothian (Scottish Premiership), Oxford United (League One), Plymouth Argyle (League One) en Oldham Athletic (League Two). Als de transfer naar Altrincham FC doorgaat, verlaat hij de Football League en gaat hij in de hoogste amateurdivisie aan de slag.

Elson Hooi vervolgt zij carrière in het midden-oosten. Hij heeft zich verbonden aan Muaither SC. Hooi kwam als zeventienjarige bij NAC in de jeugdopleiding en haalde uiteindelijk het eerste elftal. In het seizoen 2012/2013 maakte hij zijn officiele debuut, in dit seizoen zou hij 33 keer in actie komen voor NAC. In de jaren die daaropvolgde slaagde Elson er echter niet in om een vaste waarde te blijven. Hooi werd twee keer uitgeleend aan FC Volendam en Viborg FF. Daarna zou de aanvaller definitief vertrekken naar Ermis Aradippou. Na avonturen bij Vendyssel en ADO den Haag gaat hij nu dus in Qatar aan de slag.

Bron: NAC Breda 1912 / in alle gevallen B-Side Rats

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.