Zwaarbevochten overwinning NAC Breda op Jong PSV: 2-1.

NAC Breda heeft zojuist opnieuw gewonnen. Na een vlekkeloze start, met vier zeges op een rij, werd ook Jong PSV aan de zegekar gebonden. Indruk maakte De Parel van het Zuiden niet, maar doelpunten van Moreno Rutten en Lewis Fiorini waren genoeg om het beloftenteam te kloppen: 2-1. Maurice Steijn had een basisplaats ingeruimd voor Jethro Mashart, na het uitvallen van Robin Schouten vorige week. Daardoor verhuisde Moreno Rutten naar zijn vertrouwde rechterkant en bezette Jethro Mashart de linksback positie. Verder stuurde Steijn de vertrouwde namen het veld in. NAC bleek na het eerste fluitsignaal nog niet echt wakker. De wedstrijd was nog maar vijf minuten oud toen PSV al op een 0-1 voorsprong kwam. Na een misverstand achterin was het Nigel Thomas die het eerste doelpunt van de wedstrijd maakte. 0-1. Lang hoefden de 3605 aanwezige supporters in het Rat Verlegh Stadion niet te wachten op de gelijkmaker. In de achtste minuut tekende Moreno Rutten al voor de gelijkmaker. Sydney van Hooijdonk kreeg de bal in de hoek van het veld en leverde een lage voorzet af. De mee opgekomen Moreno Rutten schoot de bal van een meter of elf achter doelman Müller, die het nakijken had. 1-1! Weer enkele minuten later kreeg NAC de uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Na een goede vrije trap van Huseyin Dogan stond Roger Riera opeens oog in oog met de doelman. Helaas kreeg de Spanjaard de bal verkeerd op de voet, waardoor de bal over de achterlijn rolde. Na een half uur spelen kreeg NAC opnieuw de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Na een goede pass van Dogan kon Sydney van Hooijdonk het zestienmeter gebied in snijden. Daar werd hij naar de grond gebracht door een verdediger van PSV. De scheidsrechter legde de bal op de stip. Huseyin Dogan nam plaats achter de bal, maar doelman Müller wist zijn inzet te keren. Zo gingen beide ploegen met een gelijke stand de rust in. Na de thee volgde een rommelige fase. Beide ploegen wilde wel, maar wisten allebei geen grote kansen te creëren. In de 68e minuut brak invaller Lewis Fiorini de ban voor NAC. De net ingevallen middenvelder stoomde op door het midden van het veld en haalde uit van een meter of zestien. De bal belandde achter de Eindhovense doelman in het net: 2-1! Na de voorsprong bleef het rommelig en golfde de wedstrijd op en neer. Jong PSV ging wat meer vooruit, waardoor NAC nog een aantal kansen kon creëren. Een prachtige omhaal van El Allouchi vloog net naast en Sydney van Hooijdonk probeerde het nog een keer op zeer fraaie wijze achter het standbeen langs, maar hij trof de paal. Tot grote kansen kwamen de Eindhovenaren niet meer en zo wint NAC ook de vijfde wedstrijd van het seizoen.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
Opstelling NAC Breda: Olij, Rutten, Riera, Rösler, Mashart, Immers (’64 Fiorini), Malone (’96 Adilehou), Haye, El Allouchi, Dogan (’64 Venema), Van Hooijdonk
Opstelling Jong PSV: Müller, de Haas, Sambo (’86 Kuisch), M. Kreekels, Luis Felipe, Kjølø (’76 Gloster), Nosa, Saibari (’86 Mendonça), Kristinsson (’76 Daniels), Piroe, Thomas (’62 Schoonbrood)

Scoreverloop: ’5 Thomas 0-1, ’8 Rutten 1-1, ’69 Fiorini 2-1
Gele kaart: Malone, Fiorini (beiden NAC Breda); Thomas, Sambo (beiden Jong PSV)
Rode kaart: –
Bijzonderheden: Dogan (NAC Breda) mist strafschop (’30)
Scheidsrechter: Van der Laan
Toeschouwers: 3605

Bron: NAC Breda 1912

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.