Eigen kweek helpt NAC in een gênante vertoning aan een 1-0 winst op Telstar.

In het eigen Rat Verlegh Stadion heeft NAC zojuist in een uiterst gênante vertoning met 1-0 gewonnen van Telstar. De winst kan volledig op het conto van de eigen kweek worden geschreven. Uit een voorzet van invaller Yassine Azzagari scoorde invaller Jethro Mashart, twee minuten na zijn entree, met een heerlijk stiftje het enige en dus winnende doelpunt. Na de verloren topper tegen De Graafschap (1-0) had Maurice Steijn zijn conclusies getrokken. Het moest anders. Zijn ploeg creëerde niks. Dus tegen Telstar had hij een nieuw aanvalsplan uit de doeken gedaan. Een opstelling met drie verdedigers en twee spitsen, 3-5-2. Dus was er plaats voor Moïse Adiléhou in het hart van de defensie en stond voorin Mario Bilate naast Sydney van Hooijdonk. Op de vleugels Nick Venema (links) en Robin Schouten (rechts). Slachtoffers van het systeem waren linksback Jethro Mashart en rechtsbuiten Huseyin Dogan. Mounir El Allouchi ontbrak om een heuglijke reden: hij verwachtte zaterdag de komst van zijn eerste kindje. De eerste kansen van de wedstrijd waren voor Telstar. Eerst zag Sven van Doorm een schot vanuit kansrijke positie gekeerd worden door doelman Nick Olij, daarna raakte Redouan El Yaakoubi de bal niet goed met het hoofd. Na een half uur spelen werd NAC gevaarlijk, toen Lex Immers van dichtbij dacht in te kunnen schieten. Welat Cagro wist het schot te kraken en raakte daarna al vallend de bal met de hand, maar NAC kreeg geen penalty van scheidsrechter Jannick van der Laan. Telstar had ook in de tweede helft het beste van het spel en kreeg na een uur spelen de tot dan toe grootste kans van de wedstrijd. Daniel Adshead kwam na een goede één-twee met Glynor Plet vrij doelman Olij, die met de voet redding bracht op zijn schot. Iets meer dan twintig minuten voor tijd bracht Steijn bij NAC Mashart in het veld. De linksback werd twee minuten later door een goede pass van Yassine Azzagari het zestienmetergebied van Telstar ingestuurd, waarna hij met een stiftje doelman Schendelaar verschalkte: 1-0. In de slotfase kreeg Plet de bal uit een hoekschop voor de voeten, maar de spits van Telstar mikte naast. NAC had de wedstrijd kunnen beslissen, ware het niet dat een inzet van DJ Buffonge van de lijn werd gehaald door verdediger Benaissa Benamar. In de laatste minuut van de blessuretijd kopte doelman Schendelaar op de lat. Het spel was niet om aan te gluren, maar NAC kan wel drie punten aan het totaal toevoegen. Dat telt. NAC blijft door de overwinning in het spoor van hoogvliegers Almere City, De Graafschap en Cambuur. De ploeg van Maurice Steijn speelt zaterdag 21 november uit tegen Fc Eindhoven.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
Opstelling NAC Breda: Olij; Rösler, Adiléhou (’66 Mashart), Riera; Schouten, Haye (’87 Kali), Immers (’46 Azzagari), Malone, Venema; Van Hooijdonk (’66 Buffonge), Bilate (’90+5 Noblejas)
Opstelling Sc Telstar: Schendelaar; Bronkhorst (’83 Liesdek), Korpershoek (’83 Vandermeulen), Benamar, El Yaakoubi, Pattynama (’86 Taha); Adshead (’73 Van Velzen), Cagro, Najah; Plet, Van Doorm (’86 Dijkstra)

Scoreverloop: ’68 Mashart 1-0
Gele kaart: Azzagari (NAC Breda)
Rode kaart: –
Bijzonderheden: –
Scheidsrechter: Van der Laan
Toeschouwers: –

Bron: NAC Breda 1912

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.