NAC Breda wint in Eindhoven van de plaatselijke Fc: 2-4.

Makkelijk ging het niet, maar de tweede zege op rij is een feit. Na een vroege tegengoal moest NAC veerkracht tonen. Pas in de slotfase trok de ploeg de wedstrijd over de streep. Dankzij late treffers van Robin Schouten en Mario Bilate werd FC Eindhoven met 2-4 verslagen. Door de tweede zege op rij komt NAC op 27 punten. Maurice Steijn schakelde deze wedstrijd terug naar een 4-3-3-systeem. Mounir El Allouchi, die vorige week afwezig was in verband met de geboorte van zijn dochter, keerde terug in de basis. Mario Bilate stond in de punt van de aanval, waardoor Van Hooijdonk op de bank begon. Jethro Mashart kreeg na zijn mooie goal tegen Telstar ook een basisplaats van Maurice Steijn. DJ Buffonge moest in de warming-up noodgedwongen afhaken. Nick Venema was zijn vervanger. FC Eindhoven begon uitstekend en stond binnen een halve minuut met 1-0 voor. Na uitstekend voorbereidend werk van Hugo Botermans schoot Brian De Keersmaecker de bal in tweede instantie binnen. De thuisploeg liet bij vlagen het beste voetbal van het seizoen zien, maar ging daarna meer afwachtend spelen en NAC sloeg binnen drie minuten tweemaal toe. Een snelle tegenaanval van NAC stond aan de basis van de 1-1 van Nick Venema. Twee minuten later kopte Roger Riera, die er niet goed uitzag bij de 1-0, de bal na een corner via het been van Ruud Swinkels en de paal tegen de touwen: 1-2. Dat was ook tevens de ruststand in het Jan Louwers Stadion. Tien minuten na rust kwam FC Eindhoven na een uitstekende aanval op 2-2. Na een voorzet van Lorenzo van Kleef probeerde Botermans de bal te hakken en was het uiteindelijk Jacky Donkor die de bal bij de tweede paal binnenschoof. In de laatste twintig minuten sloeg NAC tweemaal toe en werden de drie punten meegenomen naar Breda. Robin Schouten werd uit het oog verloren door Donkor, kwam naar binnen in het Eindhovense zestienmetergebied en knalde raak: 2-3. Een rake strafschop betekende de 2-4: na een overtreding van achteren op Mounir El Allouchi wees Allard Lindhout naar de stip en Bilate faalde niet. Hij werd niet veel later door Van Hooijdonk vervangen. Het duel in Eindhoven was het 500e duel voor NAC in de eerste divisie. De eerste wedstrijd op het tweede niveau speelde de Bredase club in Roosendaal op 22 augustus 1965 tegen RBC (2-2). Maar het is natuurlijk geen mijlpaal om trots op te zijn, want in Breda moet natuurlijk eredivisie gespeeld worden. Misschien dat de 2-4 tegen FC Eindhoven de club weer wat dichter bij het hoogste plan brengt.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
Opstelling Fc Eindhoven: Swinkels; Van Kleef, Amevor, Peijnenburg, Bourdouxhe; Van Son, Pozo (’46 Van Rosmalen), De Keersmaecker (’77 Jap Tjong); Botermans, Van der Sande, Donkor (’82 Biemans)
Opstelling NAC Breda: Olij, Schouten, Riera (’67 Azzagari), El Allouchi, Immers (’90 Fiorini), Mashart, Malone, Rösler, Haye, Bilate (’85 Van Hooijdonk), Venema

Scoreverloop: ’1 De Keersmaecker 1-0, ’31 Venema 1-1, ’32 Riera 1-2, ’55 Donkor 2-2, ’76 Schouten 2-3, ’81 Bilate 2-4 (strafschop)
Gele kaart: Van Kleef, Van Son, Amevor, Botermans (allen FC Eindhoven), Haye (NAC Breda)
Rode kaart: –
Bijzonderheden: –
Scheidsrechter: Lindhout
Toeschouwers: –

Bron: NAC Breda 1912

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.