NAC Breda wint met 2-3 bij FC Dordrecht.

In het Riwal Hoogwerkers Stadion in Dordrecht heeft NAC Breda zojuist het treffen met FC Dordrecht winnend afgesloten. Het kostte wat moeite, maar na 90 minuten stond er een 2-3 eindstand op het scorebord. Maurice Steijn gaf vandaag de voorkeur aan Moreno Rutten op de rechtsbackpositie. Centraal achterin keerde aanvoerder Dion Malone terug in het elftal, na een blessure. Dit ging ten koste van Moïse Adiléhou. NAC Breda had wat recht te zetten tegen FC Dordrecht. De Schapenkoppen hadden als hekkensluiter op 6 december voor schaamrood op de Bredase kaken gezorgd door er in de slotfase met de drie punten vandoor te gaan in het Rat Verlegh Stadion. Het was destijds de tweede zeperd in een reeks van slechte wedstrijden tegen ‘de kleintjes’, waardoor de directe promotieplekken uit zicht raakten. Nu de concurrentie her en der wat morst, wil NAC de druk opvoeren. De Parel van het Zuiden schoot werkelijk uit de startblokken en stond binnen tien minuten op een comfortabele 0-2 voorsprong. Na zes minuten was het Kaj de Rooij die vanaf de linkerkant van het veld werd bediend door Mounir El Allouchi en de bal van dichtbij voor het intikken had. Amper vijf minuten later was het weer Kaj de Rooij die trefzeker was. De aanvaller reageerde het meest attent nadat Lewis Fiorini na een fraaie solo en dito schot de onderkant van de lat raakte. Nog binnen het kwartier trok Dordrecht de marge terug naar één, toen Dehninio Muringen een afgeslagen bal voor de voeten kreeg en van dichtbij afrondde: 1-2. In de tweede helft bleef NAC Breda de bovenliggende partij en leek het snel voor de derde treffer aan te tekenen. Ware het niet dat Lex Immers op aangeven van Mounir El Allouchi met het hoofd de onderkant van de lat raakte. Aan de andere kant was het wel raak, toen scheidsrechter Luca Cantineau de bal op de stip legde na een handsbal van Michaël Maria, die de bal duidelijk met het hoofd leek te raken. Nikolas Agrafiotis stuurde doelman Nick Olij de verkeerde kant op en schoot Dordrecht naast NAC Breda: 2-2. NAC Breda zette in de slotfase nog eenmaal aan en voltrok het vonnis via Lewis Fiorini. Lex Immers legde de bal op de rand van de zestien klaar voor de Schot, die met een prachtige uithaal de linkerbovenhoek vond: 2-3. Dat was genoeg om de drie punten veilig te stellen. NAC Breda sluit door de vierde zege op rij aan bovenin. Het staat vierde, met evenveel punten als nummer drie Almere City FC. Die ploeg heeft echter wel twee duels in te halen en speelt dit weekend uit tegen TOP Oss.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Muringen, Koswal, Aktas, Poll; Vermeulen (’57 Musaba), Ugur, Jansen, Schuurman; Bannis, Agrafiotis (’78 Dos Santos)
Opstelling NAC Breda: Olij; Rutten, Malone, Hendriks, Maria (’76 Schouten); Fiorini, Haye, Immers (’82 Venema); El Allouchi (’76 Jansen), Bilate (’90 Adiléhou), De Rooij (’76 Maatsen)

Scoreverloop: ’6 De Rooij 0-1, ’9 De Rooij 0-2, ’12 Muringen 1-2, ’59 Agrafiotis 2-2 (strafschop), ’79 Fiorini 2-3
Gele kaart: Agrafiotis, Ugur (beiden Fc Dordrecht); Maria (NAC Breda)
Rode kaart: –
Bijzonderheden: –
Scheidsrechter: Cantineau
Toeschouwers: –

Bron: NAC Breda 1912

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.