Falend NAC Breda in eigen huis kansloos onderuit tegen Go Ahead Eagles: 0-1.

Een slecht NAC Breda heeft zojuist in het eigen Rat Verlegh Stadion met 0-1 verloren van Go Ahead Eagles. De Parel van het Zuiden had de ploeg werkelijk niets in te brengen met als dieptepunt de gehele eerste helft. De tweede helft speelde NAC Breda een stuk beter dan de eerste, maar het was simpelweg te weinig om aanspraak te maken op een resultaat. NAC Breda laat door deze wanprestatie een flinke steek vallen in de strijd om de tweede plaats die recht geeft op directe promotie. Nog voor het eerste fluitsignaal kreeg NAC Breda een tegenvaller te verwerken. Robin Schouten viel namelijk in de warming-up geblesseerd uit en kon zodoende niet aan de wedstrijd deelnemen. Toen de wedstrijd vervolgens begon lag het initiatief in het begin van de wedstrijd bij Go Ahead Eagles. Zij konden al snel twee keer gevaarlijk worden. Eerst was het Olij die prima redding bracht, daarna won Malone zijn duel. Zodoende vielen er nog geen doelpunten. Na ongeveer 20 minuten spelen is het eerste momentje daar voor NAC Breda. Een vrije trap van een meter of 20 kon worden ingedraaid, maar is net te scherp voor Bilate. Kort hierop krijgt Mulenga aan de andere kant een grote kans, maar hij mist. Na een halfuur spelen komt Go Ahead vervolgens op een 0-1 voorsprong via Veldmate. Hij scoorde uit een corner, de Deventenaren waren even hiervoor ook al gevaarlijk geworden uit een hoekschop. Na rust werd vanwege heftige sneeuwval kortstondig met een oranje bal gespeeld. Aangezien de sneeuw weer snel verdwenen was, werd ook de oranje bal weer vervangen voor een normaal exemplaar. Na zo’n 66 minuten spelen kreeg Bilate namens NAC Breda nog een grote kans, maar hij schoot de bal over het doel. Hoewel NAC Breda in de tweede iets beter speelde, leverde het de ploeg niets op. Het bleef tijdens dit duel bij het ene doelpunt van Veldmate. Door de nederlaag blijft NAC Breda vierde en nadert Go Ahead Eagles op één punt. De Graafschap won wel en is voor even de nieuwe nummer twee, met vier punten meer. Wil NAC Breda dit seizoen nog promoveren, direct of via de nacompetitie, dan zal het voetballend echt veel beter moeten. Het was namelijk belabberd wat de ploeg liet zien. Aanstaande vrijdag speelt NAC Breda wederom een thuiswedstrijd. Dan komt Jong Utrecht op bezoek en moet NAC Breda winnen om zich te revancheren.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
Opstelling NAC Breda: Olij; Maatsen (’67 De Rooij), Adiléhou, Hendriks, Maria (’67 Azarkan); Fiorini, Malone, Haye (’85 Venema); El Allouchi, Bilate, Jansen (’46 Van Hooijdonk)
Opstelling Go Ahead Eagles: Gorter; Droste, Beukema, Veldmate, Kuipers; Lucassen, Brouwers, Botos (’87 Idzes); Berden (’67 Eyibil), Mulenga (’67 Hendriks), Van Hoeven (’87 Eersteling)

Scoreverloop: ’30 Veldmate 0-1
Gele kaart: Jansen, Haye, Hendriks, Malone (allen NAC Breda)
Rode kaart: –
Bijzonderheden: –
Scheidsrechter: Kooij
Toeschouwers: –

Bron: NAC Breda 1912

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.