Maurice Steijn: “Het was een kansloze nederlaag. Go Ahead was op alle vlakken beter. We hebben geen lef getoond. Het leek wel of we niet voor de winst speelden.”

NAC Breda heeft dus opnieuw niet weten te winnen. Go Ahead Eagles was in Breda met 0-1 te sterk. NAC Breda speelde een slechte eerste helft en ging dan ook rusten met een 0-1 achterstand door een doelpunt van Jeroen Veldmate. De tweede helft speelde NAC Breda wat beter dan de eerste, maar het was simpelweg te weinig om aanspraak te maken op een resultaat. Na afloop van de wedstrijd hadden Maurice Steijn, Dion Malone en Mario Bilate tegenover www.nac.nl kort hun zegje klaar. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan, dus nemen wij het hieronder 1:1 van ze over …

Maurice Steijn kijkt teleurgesteld terug op de wedstrijd. “Het was een kansloze nederlaag. Go Ahead was op alle vlakken beter. We hebben geen lef getoond. Het leek wel of we niet voor de winst speelden. We zijn met zijn allen verantwoordelijk voor het vertoonde spel. We misten wel wat spelers, maar dat mag geen excuus zijn. Tegen Jong Ajax heb je nog een excuus omdat je tegen een Jong ploeg speelt, maar vandaag mag het geen excuus zijn. We hebben helemaal niks gecreëerd. Als je het verschil ziet met wat we in topwedstrijden presteren, dan is het schrikbarend. Het geloof is er nog wel om plek twee te halen, want we hebben ons vaker uit zwaardere situaties geknokt.”

Ook Dion Malone was allerminst tevreden over het vertoonde spel. “De kans om plek twee te halen wordt nu steeds kleiner. We speelden iets anders, met hogere backs. Het veld was te groot en konden de bal niet vasthouden. Zo moet je gewoon niet voetballen. In de tweede helft speelden we wat opportunistischer. Op een paar momenten denken we te lang door en is de communicatie slecht. Alles is nog wel mogelijk. Je hebt nog zes wedstrijden om het te herstellen. Het kan ook in een keer weer omslaan. Er is nog van alles mogelijk.”

Ook Mario Bilate klinkt zeer teleurgesteld na de nederlaag. “In de eerste helft creëren we helemaal niets. We hadden een strijdplan waarmee we door de linies wilde spelen, maar dit lukte niet. Al met al was het niet goed. We gaven telkens de bal veel te snel weg. Dit was afgelopen vrijdag ook en vandaag was dat niet anders. We kunnen wel stellen dat dit een slechte wedstrijd was. Het doel is om geduldig te blijven en kijken wat er nog mogelijk is. De Graafschap is nog wel in zicht. We hebben nog geluk dat ze afgelopen vrijdag verloren. Er moet zeker wat veranderen en daarvoor moeten we bij onszelf te rade gaan.”

Bron: NAC Breda 1912 / NAC Breda

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.