Roda JC 0 NAC Breda 0

In het Parkstad Limburg Stadion heeft NAC Breda zojuist het competitieduel tegen Roda JC met 0-0 gelijkgespeeld. Met vrijwel een identieke basis elf als in het gewonnen thuisduel met ADO Den Haag (3-0) kwam NAC Breda in Kerkrade voor de dag. Al was er één wijziging: de van een blessure herstelde Danny Bakker verving de gepasseerde Colin Rösler. De herstelde Mario Bilate en Dion Malone en aanwinsten Ruben Ligeon en Jarchinio Antonia zaten op de bank. NAC was in de beginfase vooral zoekende. De thuisploeg zette NAC vroeg vast waardoor NAC moeite had de voetballende oplossing te vinden. Na het eerste kwartier kroop NAC ietwat uit de schulp, maar echt gevaarlijk werd het niet. Hetzelfde gold overigens voor de Limburgers. Zo noteerde we voor rust eigenlijk geen echte grote kans. De tweede helft begon wel meteen met een kans. Ody Velanas kopt een goed aangesneden voorzet van Milan Vanacker richting het doel van Rody de Boer. De doelman weet nog net een handje achter de bal te krijgen om de openingstreffer te voorkomen. Debutant Jarchinio Antonia, die een half uur voor tijd inviel, zorgde voor wat extra gevaar richting het doel van Roda JC. Zo bood hij eerst opnieuw de kans aan Velanas, die nu net naast mikte. Niet veel later kreeg Antonia zelf een kans, maar ook hij kreeg de bal niet tussen de palen. Het venijn zat hem qua kansen in ieder geval in de staart. Beide ploegen kregen de kans om de wedstrijd in de slotfase naar zich toe te trekken. Uiteindelijk moest NAC genoegen nemen met een gelijkspel. Over de hele wedstrijd gezien was dat het enige terechte resultaat.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
Opstelling Roda JC: De Boer, Marzo, Joppen, Jensen, Absalem (’61 Werker), Klaasen, Bouchouari, Limbombe (’61 Cijntje), Pflücke, Vente (’90 Vossebelt), Emmers (’74 Jubitana)
Opstelling NAC Breda: Olij; Vanacker (’77 Ligeon), Adiléhou, Bakker (’46 Rösler), Mashart; Haye, Azzagari (’77 Malone), Seuntjens; Kestens (’57 Antonia), Kosiah (’57 Bilate), Velanas

Scoreverloop: –
Gele kaart: Absalem (Roda JC)
Rode kaart: –
Bijzonderheden: –
Scheidsrechter: Van den Kerkhof
Toeschouwers: 7076

Bron: NAC Breda 1912

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.